2024. április 25. - Márk

Magyar filmek Marokkóban és Kínában

Bogdán Árpád Boldog új élet című filmjét tűzi műsorra a pénteken kezdődő marrakechi nemzetközi filmfesztivál, míg Varga Ágota Szemünk fénye című alkotása Kínában, a kantoni (Guangzhou) dokumentumfilmes seregszemlén szerepel - tájékoztatta a Magyar Filmuni
2007. december 6. csütörtök 14:33 - Hírextra
Bogdán Árpád az első magyar rendező, akinek munkáját a marrakechi filmfesztiválon bemutatják. Az eseményen a rendező mellett Rajna Gábor producer is részt vesz - közölte Papp Csaba Zoltán, a filmunió munkatársa.

A Marokkói Királyságban 23 ország részvétével 7. alkalommal tartják a nemzetközi szemlét, amelynek Különös kedvencek elnevezésű szekciójában mutatják be Bogdán Árpád moziját. Az idei filmszemlén a legjobb elsőfilmesnek járó díjat elnyert alkotás főszereplője Orsós Lajos, amatőr színész. A történet napjainkban, egy névtelen városban játszódik. Itt él a roma származású főszereplő, aki nevelőotthonban nőtt fel. Egy napon megkapja azt a dossziét, amely a gyerekkoráról szóló aktákat tartalmazza.

A filmunió tudatta: a marrakechi filmfesztviál versenyprogramjában mutatják be Srdan Golubovic A csapda című filmjét. A szerb-német-magyar koprodukcióban készült mozi az Arany Csillag-díjért versenyez a marokkói városban.

A tájékoztatás szerint a dél-kínai Kanton városában szombaton ér véget az ázsiai ország jelentős dokumentumfilm-fesztiválja, amelyen Varga Ágota Szemünk fénye című munkáját mutatják be.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását