2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Album a Mecsekről

Exkluzív album jelent meg az idén fennállásának 50. évfordulóját ünneplő Mecseki Fotóklubról; a tagok elmúlt fél évszázadnyi "terméséből" válogató kiadványt a szervezet elnöke mutatta be Pécsett csütörtökön.
2007. október 25. csütörtök 21:49 - Hírextra

Az Alexandra Könyvkiadó gondozásában megjelent, Előhívás című album 120 oldalon mintegy 100 alkotó 210, fekete-fehér és színes fotóját tartalmazza - mondta el Hámori Gábor.

Hozzátette, hogy a kiadványban a klub története három fő időszakra oszlik: az alapítástól az 1970-es évek végéig tartó periódusban a jól komponált, "ellenfényes" fotókon, a második részben az 1980-as évek progresszív képein, a harmadikban pedig a rendszerváltás utáni évekre jellemző sokszínű fotókon keresztül mutatja be a tagok munkásságát.

Harnóczy Örs, az album tervező-szerkesztője utalt rá, hogy a Mecseki Fotóklub 52 alapító taggal, 1957. márciusában alakult Mecseki Turista Egyesület Amatőr Fotóművész Klub néven. Munkájában eddig mintegy 200 alkotó vett részt, köztük olyan országos, illetve nemzetközi hírnevet szerzett művészek, mint Tillai Ernő, Szász János, Cseri László, vagy Kálmándy Ferenc, az MTI pécsi fotóriportere, aki négy fotóval is szerepel az albumban.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását