2024. június 15. - Jolán, Vid

Kóka 10 százalékot akar

Tízszázalékos listás választási eredmény elérését fogalmazta meg célként a Szabad Demokraták Szövetsége számára Kóka János gazdasági miniszter, aki szerdán közzétett pártelnöki programjában azt javasolta, hogy a modern vállalatirányítás eszközeivel működt
2007. február 7. szerda 16:40 - Hírextra
Az SZDSZ elnökválasztásának tétje a 2010-es országgyűlési választás, amelyen 10 százalékos listás eredmény elérése a cél - olvasható az SZDSZ elnöki posztjáért induló politikus Jövőképes ország-jövőképes SZDSZ című programjában, amelyet szerda délután hoztak nyilvánosságra, egy időben az elnökjelöltség hivatalos bejelentésével. Az MTI a liberális párthoz közeli forrásból úgy értesült, hogy az eseményen Kóka János mellett szólal fel Kuncze Gábor, pártelnök, Vágvölgyi B. András, Halda Alíz, Török Gusztáv, Lakos Imre. A rendezvényen részt vesz Fodor Gábor is, aki szintén indul az SZDSZ elnökségéért.

"Képes vagyok és szeretnék keményen dolgozni azért, hogy ez a párt sikeres és hosszú távon is jövőképes legyen. A mostani elnökválasztás igazi tétje nem 2007, hanem 2010 tavasza" - hangsúlyozta programja bevezetőjében Kóka János. Az elnökjelölt liberális Magyarországot szeretne, ahol elterjed az öngondoskodás, növekszik a mobilitás, természetes lesz, ha valakinek élete során 4-5 vagy akár 10 munkahelye, lakóhelye van, döntő lesz az akarat, az ambíció, a szorgalom, az önbizalom és a tanulás, természetes a verseny és az érdekek összeegyeztetése. Ugyanakkor a politikai rendszerben is teret nyer a kompromisszumok kultúrája.

"Nem fogom tűrni, hogy az SZDSZ jottányit is engedjen elkötelezettségéből az emberi jogok iránt, feladja az elnyomó rend demokratikus ellenzékeként megfogalmazott hitvallását, amely a jog uralmát, az alkotmányos rend őrzését, a kisebbségek és a gyengék védelmét fogalmazza meg" - szögezte le.

Az önkormányzati reform mellett tette le voksát. Úgy fogalmazott, hogy el kell távolítani az üzleti életet fölöslegesen nehezítő jogi akadályokat, szét kell választani a szociális és piaci szférát, független és erős piacszabályozó és -felügyelő intézményeket kell létrehozni. Egyúttal folytatni kell a nagy ellátó rendszerek reformját.

"Azt akarom, hogy az SZDSZ a változások élére álljon, s azok pártja legyen, akik a tulajdon, a szabályozó-felügyelő állam, a szabad verseny, az egyenlő esélyek, a joguralom, a kulturális sokféleség és az értelem pártján állnak" - írta.

Kóka János írásában felvázolta a jövőképes liberális pártot is. Legfontosabb célként a tavalyi választásoknál sikeresebb 2010-es választási szereplét, 10 százalékos listás eredmény elérését fogalmazta meg. A szabad demokraták magukat csapnák be, ha azt hinnék, hogy a liberális gondolatok a felnőtt lakosság negyedénél-ötödénél szélesebb körben hatnak, ezért az a feladata, hogy ezeket a választókat érjék el, és így a politikában megkerülhetetlen erőre tehetnek szert - állapította meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását