2024. május 2. - Zsigmond

Együtt Cliff Richard és a Shadows

Ismét együtt koncertezik jövő ősszel Cliff Richard, az egyik legnépszerűbb angol énekes és színész, valamint minden idők egyik legjobb instrumentális zenekara, a The Shadows. A közös fellépés egyszersmind a búcsú is lesz a rock és pop két hőse számára.
2008. november 27. csütörtök 14:25 - Hírextra
Cliff Richard 18 éves korában, éppen ötven esztendővel ezelőtt érte el első nagy sikerét a Move It című dalával, amelyet már akkor is a The Shadows kísért. A jövő őszre meghirdetett arénakoncertekkel akarnak megemlékezni - némileg késleltetve - indulásuk ötvenedik évfordulójáról.

A rajongók 2009. szeptember végén láthatják-hallhatják ismét együtt Sir Cliff Richardot - 1995 óta viselheti a lovagi címet - és a nagyszerű gitárzenekarból Hank Marvint, Bruce Welchet és Brian Bennett-et. Egyik koncertjük helyszíne 2009 szeptemberében a nevezetes londoni 02 Aréna, s fellépnek Nottinghamben is, majd a sorozat várhatón a következő hónapban is folytatódik, ám a szenzációs újraegyesülésről beszámoló BBC hírszolgálat honlapja további helyszíneket nem említett.

 Csupán annyi derült ki, hogy 11 koncertről van szó, amelynek a jegyeit vasárnaptól árusítják.Az énekes és az Árnyékai (eredeti nevükön a The Drifters) az ötvenes évek végén és a hatvanas évek elején voltak a csúcson. Stílusukat "szelíd" rock and rollnak lehetne nevezni. Ebben az időben 19 közös daluk vezette a listákat, köztük a Move It, a Living Doll, a Travellin' Light, vagy a Summer Holiday.

További sikereik közül kiemelkedett a Put on Dancing Shoes, a High Class Baby és a Devil Woman. A Living Doll című daluk 1985-ben visszatért a lista élére. Filmek is készültek közreműködésükkel: a Summer Holiday és a Young Ones világsikert aratott. A közös zenélés 1968-ig tartott, az énekes és a zenekar ezután külön utakon aratott nagy sikereket évtizedeken keresztül.

A Shadows (amelynek eredetileg tagja volt Jet Harris és Tony Meehan is) a The Apache, a Wonderful Land, a Warlord, a Dance On és más számokkal írta be a nevét a pop-rock történetébe.A jubileumi koncerteken húsz év után először lép együtt színpadra Cliff Richard és a Shadows.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását