2024. május 4. - Mónika, Flórián

Dízelmotort kap az Audi TT

Míg mindenki a TT-S januári bemutatójával van elfoglalva, addig a győri gyárban titkon dízelmotorral hajtott TT-k tesztelése is zajlik. Ha hinni lehet a híreknek, az új erőforrás a világ egyik legcsendesebb dízele lesz.
2007. december 6. csütörtök 10:43 - Hírextra
Biztos forrásból tudjuk, hogy Győrben dízelmotorral szerelt TT-k tesztelése zajlik. Ezzel a kupé és roadster karosszériaváltozatban egyaránt elérhető autó történetének újabb mérföldkövéhez érkezünk, hiszen az Audi öngyulladós erőforrást még nem kínált a sportos modellhez.



A hírek szerint nem is akármilyen motor kerül a TT lemezei alá. A kétliteres, négyhengeres erőforrás teljesen új fejlesztés, amely az eddig favorizált PumpenDüse rendszer helyett immár közvetlen nyomócsöves (Common Rail) befecskendezést kap. Ez már önmagában is szolidabb hangot és kultúráltabb működést ígér, de az igazi különlegessége mégis az lesz a jórészt alumíniumból készülő egységnek, hogy ellenhang-generátort is elhelyeznek benne. Az ügyes szerkezet a dízel kerregés hangjával ellentétes hullámokat ad ki magából, amivel szinte teljesen megszűnteti a kellemetlen gázolajos orgánumot.

Teljesítményadatok egyelőre nem állnak rendelkezésre, de valószínű, hogy a dízel közel áll majd a benzines TFSI-hez a lóerők számát illetőleg, nyomatékban pedig jóval felülmúlja azt (a gazdaságosságról nem is beszélve). Kézi váltó mellett dupla kuplungos S-Tronic automata is rendelhető lesz a TDI TT-hez, amelyet felár ellenében valószínűleg a quattro összkerék-hajtáshoz is párosíthatunk.
Forrás: A5.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását