2024. április 27. - Zita

Átvették az Esélyek házát

A minisztérium eldöntötte, Miskolc városa átvette a megyei önkormányzattól az Esélyek Házát, az Országos Esélyegyenlőségi Hálózat 2004-ben kezdte meg működését a borsodi megyeszékhelyen - írta csütörtöki számában az Észak-Magyarország.
2007. december 6. csütörtök 11:30 - Hírextra
Az iroda működtetése a Szociális és Munkaügyi Minisztérium, valamint a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat között létrejött támogatási szerződés alapján történt. A legutolsó - 2006-ban megkötött - szerződés havi 1,3 millió forintos támogatást jelentett idén június 30-ig.

Bogdán Zsoltnak, az elnöki kabinetiroda vezetőjének a megyei közgyűlés által tárgyalt beszámolója szerint idén júniusban a szociális és munkaügyi miniszter utasítást adott ki az Országos Esélyegyenlőségi Hálózatról. Ennek megfelelően a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés 91/2007. (VI. 28) határozatával önként vállalta az intézmény működtetésében való közreműködést, a támogató Szociális és Munkaügyi Minisztérium által biztosított forrás meglétének időtartamára - 2007. július 1-jétől 2008. június 30-ig - és annak mértékéig. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat a minisztérium által támasztott minden követelménynek eleget tett, a szakmai munkát az előírtak és elvártak szerint végezte az iroda, a várt szerződéskötés azonban elmaradt.

Az iroda 2007. szeptember 30-ig működött, majd felfüggesztette a tevékenységét. Bezárása után, október 5-én a minisztérium arról tájékoztatott, hogy a működtetést - indoklás nélkül - a továbbiakban Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata látja el.

A megyei önkormányzat kezdeményezésére október 29-én egyeztető tárgyalás volt a megyeházán a minisztérium képviselőivel. Az iroda tárgyi eszközeit a megyei önkormányzat novemberben átadta a miskolci önkormányzat számára.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását