2024. április 25. - Márk

Világrekord a vágtázó fogaton

A római és a reneszánsz világát tükrözi a Lázár és a Rippel fivérek közös világrekord-kísérletéhez készült fellépőruhája, amelyet szerdán mutattak be a sajtó képviselőinek Budapesten a Reneszánsz Panoptikumban.
2007. december 5. szerda 15:21 - Hírextra

Hónapok óta készülnek hatodik világrekord-kísérletükre a Rippel fivérek, amely minden eddiginél veszélyesebb lesz. A tizenkétszeres világbajnok Lázár testvérek által hajtott, négy lóból álló fogat mögé épített szerkezeten, egy speciális pózban Rippel Viktor tartja Rippel Ferencet, miközben a vágtázó fogat köröz a lóversenypályán. A rekordkísérletre december nyolcadikán, a háromnapos Fogathajtó Világkupa második napján kerül sor a Papp László Budapest Sportarénában.

Nagyon sok múlik a ruhán, nemcsak látványosnak kell lennie, hanem célszerűnek is - mondta Megyeri János, a Reneszánsz Panoptikum vezetője, aki az artista művésztestvérek eddigi rekordkísérleteinek látvány- és jelmeztervezője is. A bevonuláskor a Ben Hur című film által ihletett ruhákat viselnek a Lázár testvérek, majd a reneszánsz világát idéző kosztümbe bújnak, a Rippel fivérek pedig fekete, testhez simuló nadrágot és felsőrészt viselnek a rekordkísérlet alatt. Ez a ruha olyan mintha nedves lenne, ha ráesik fény, akkor pedig fémesen csillog. További érdekessége, hogy a vállra és a hátára szarvasbőr betét került, ez az emeléskor nagyon praktikus, mert nem csúszik el rajta a kéz.

Lázár Vilmos szerint a produkció nehézségét az adja, hogy a négy lóból álló fogat nehezen irányítható, ráadásul a pálya nem egyenes, hanem ovális alakú. "Alig várom, hogy vége legyen" - fűzte hozzá Lázár Zoltán, aki kezdetben nem volt túl optimista véleménnyel a produkcióról. Mára azonban úgy véli, végre tudják hajtani.

Rippel Ferenc elmondta: a nézők látványos showműsorra számíthatnak, amelyben fény és hangtechnikai elemek kísérik a produkciót. Hozzátette: "Tíz világrekord-kísérletet tűztünk ki magunk elé, készülünk a következőre is, úgyhogy mindenképpen sikerülnie kell a hatodiknak december nyolcadikán".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását