2024. április 27. - Zita

Panelprogram Békésben

Tíz lakótömb újult meg az idei esztendőben Békéscsabán a panelfelújítási program keretében - közölte a város polgármestere sajtótájékoztatón szerdán, Békéscsabán.
2007. december 5. szerda 18:45 - Hírextra
A tíz lakóépületben elvégzett hőszigetelési, fűtéskorszerűsítési munkálatok, valamit a nyílászárók cseréje összességében 418 lakást érintett a városban, s a kivitelezés teljes költsége meghaladta a 305 millió forintot - mondta Vantara Gyula.

Mintegy 90 millió forint állami támogatás érkezett a városba, amelyhez az önkormányzat és a lakosok saját erővel is hozzájárultak.

A polgármester felhívta a figyelmet arra, hogy a város lakásállományának egyharmada, közel 9.000 lakás iparosított technológiával épült, s kétharmaduk 30 évnél régebbi.

A város vezetése ezért továbbra is kiemelt célként kezeli az ilyen technológiával épített lakóépületek felújítását, ám az idei esztendőben erre nem írt ki pályázatot a szaktárca.

Vantara Gyula információi szerint az iparosított technológiával épült lakóházak energiatakarékos felújítására, legkorábban 2008 év elején várható új pályázat kiírás.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását