2024. május 2. - Zsigmond

A szünetben is sok pénzt zsebelnek a politikusok

Egy aktív honatya havi egymilliót is hazavihet, még a nyári szünet idején is, a parlament ugyanis nem minősül munkáltatónak
2008. június 24. kedd 09:24 - Hírextra
A tavaszi parlamenti ülésszak végeztével a képviselők a nyári szabadságuk alatt is a megszokott tiszteletdíjukat kapják kézhez - tájékoztatta a Napi Gazdaságot a parlament gazdasági főigazgatósága.

A törvényi szabályozás alapján ugyanis a parlament nem minősül munkáltatónak, így a szabadságolás és szabadság alatt folyósított fizetés problémája sem kerül elő a országgyűlési képviselők esetében. Ebből adódóan arról sincs nyilvántartás, hogy az érintettek pontosan mennyi ideig vannak szabadságon.

A képviselők havonta a köztisztviselői alapilletmény hatszorosát kapják meg, ami idén 231 ezer forintot jelent. Emellett a politikusok kézhez kapják a költségtérítési átalányt, tehát az egyéb tisztséget nem vállaló képviselő havonta 487 ezer forint juttatást kap még a nyáris szünetben is.

Ha az érintett képviselő bizottsági tag, akkor további 162 ezer forint jár, képviselői csoportvezetőként pedig újabb 280 ezer forintot kaphat.

Egy aktív parlamenti képviselő illetménye így megközelítheti az egymillió forintot is: Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője például havi 980; Mesterházy Attila, a szocialisták frakcióvezető-helyettese pedig havonta 900 ezer forintot vihet haza.
Forrás: hirado.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását