2024. május 3. - Tímea, Irma

Élőben az internetről

Koncertvideó szolgáltatást indított a MySpace, a legnépszerűbb közösségi weboldal. A Transmissions nevű új szolgáltatás alapötlete némileg hasonlít az MTV zenecsatorna Unplugged című akusztikus koncertsorozatának koncepciójára. Az adó élőben közvetíti a m
2007. december 5. szerda 15:51 - Hírextra

A Transmissions egyik fő különbsége, hogy sokkal hamarabb termelhet pénzt. "Ha tetszik amit látok, rögtön vihetem is magammal" - mondta Josh Brooks, a MySpace tartalomfejlesztési főnöke. A koncerten elhangzott számokat le lehet tölteni a művész saját MySpace-oldaláról. Az árat az előadó határozza meg, a bevétel elosztásáról a fórumot biztosító portál és a fellépő közösen dönt.

A koncert és az így készült-típusú werkfilmek, interjúk "sugárzási" jogai a MySpace-nél maradnak. A videókat vagy a hanganyagot az online közösség tagjai elhelyezhetik a saját oldalukon és fent lesznek a Transmissions külön weboldalán is, ahol később egy fizetős archívumba kerülnek.

A szolgáltatás hétfőn indult. Az első fellépő James Blunt volt. A brit sztár öt dalt adott elő, az egyiknek a Transmissionsön volt a világpremierje.

A Myspace egyébként Rupert Murdoch ausztrál sajtómágnás érdekeltsége. A közösségi portál régóta sikeres promóciós platform művészek és kiadók számára. Újabban maga a MySpace is próbálkozik tartalomszolgáltatással, e vállalkozások közé tartozik a Transmissions.

Az oldalt októberben 17,9 millió internetező kereste fel, ezzel a Yahoo Music (22,4 millió látogató) és az ArtistDirect (19,1 millió látogató) után a harmadik helyre került a zenei témájú webhelyek népszerűségi listáján - áll a The New York Times című napilap honlapján megjelent beszámolóban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását