2024. április 25. - Márk

Brit vendégmunkás Lengyelországban

Annyira megelégelte a lengyel sofőrök brit földre vándorlását egy brit buszsofőr, hogy ő meg kivándorolt Lengyelországba sofőrködni. Ahol remekül érzi magát, jobban, mint hazájában, és nem érti, miért özönlenek a lengyelek Nagy-Britanniába. Mi több: arra
2007. december 5. szerda 08:06 - Hírextra
"Igaz, hogy alacsonyabb a fizetés, de minden jóval olcsóbb is. Mindent egybevéve, nem élek rosszabbul, és jóval több az álláslehetőségem, mivel az összes lengyel sofőr elment" - mondta a brit sajtónak a 43 éves Paul Brannan, aki Newcastle-ban élt, most viszont Zywiecben, egy hegyvidéki városban van az otthona. Rengeteget síelhet, hódeszkázhat, ami kedvenc időtöltése. Amúgy emiatt is választotta Lengyelországot, miután 2004-ben remekül érezte magát ott téli vakációján.
Immár felesége révén is kötődik az "új hazához", lengyel nőt vett el.

"Ha valakinek van egy parányi lakása Nagy-Britanniában, annak az árából tágas kertes házat vehet Lengyelországban. Emellett rengeteg apróság akad, ami megédesíti itt az életet, például nincs annyi postai reklámküldemény minden áldott reggel az ajtó előtt" - mondta Brannan.

Munkáltatója, Stanislaw Herbert, aki a város buszközlekedésének az igazgatója, igen elégedett a brit munkaerővel.

"Letett minden vizsgát, ismeri az útvonalat, szorgosan dolgozik, az utasok nem panaszkodnak rá, örülök, hogy ráakadtam" - értékelte Brannant.

Egy buszsofőr Lengyelországban havi 85-120 ezer forintnyi összeget keres.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását