2024. április 28. - Valéria

Vége a fesztiválnak

Befejeződött a budapesti Kortárs Drámafesztivál; a szervezők tervei szerint az eddig kétévente rendezett eseményt a jövőben minden esztendőben megtartanák. Fodor Krisztina sajtóreferens beszámolt arról, hogy a 6. alakalommal megrendezett fesztivált nagy é
2007. december 4. kedd 16:17 - Hírextra

Fodor Krisztina a legsikeresebb programok között az izraeli Beit Lessin Színház Hadar Galron "Mikve" című darabjából készült előadását említette, amelyet a Vidám Színpadon láthatott a közönség.
Kiemelte még a Schauspiel Stuttgart előadásában René Pollesch "Mikor mehetek be végre egy szupermarketbe és vehetek meg pusztán jó megjelenésemmel mindent, amire szükségem van" című darabját, amelyet az Új Színházban vasárnap adtak elő.

Tájékoztatása szerint, a fesztiválon egy időben 10-15 külföldi vendég - fesztiválszervező, kritikus, színházigazgató, dramaturg - látogatta az előadásokat.

A Kortárs Drámafesztivál november 23-án kezdődött, a programban több mint húsz magyar és nemzetközi kortárs előadás szerepelt. A seregszemle díszvendége Izrael volt. A magyar produkciók mellett kanadai, román, orosz és német előadásokat is megtekinthettek az érdeklődők 11 napon át.
A magyar előadásokat is budapesti helyszíneken láthatta a közönség, kivételt ez alól csak az "56 06 / őrült lélek vert hadak" jelentett, amelyet a bemutató eredeti helyszínén, Kaposváron nézhettek meg az érdeklődők.

A Kortárs Drámafesztivál számos kísérőprogrammal is várta a közönséget és a szakma képviselőit: Hans-Thies Lehmann professzor a fesztivál ideje alatt nemzetközi szeminárium keretében elemezte a rendezvényen bemutatott magyar előadásokat.

Emellett könyvbemutatót, felolvasó színházat is szervezetek, valamint Az iskola írója - Az író iskolája címmel beszélgetéssorozatot is szerveztek, amelynek keretében a fesztivál ideje alatt kortárs írók budapesti iskolákban találkoztak egy-egy osztállyal.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását