2024. május 17. - Paszkál

Nőnek a bírságok

Jelentősen nő jövőre a bírságok összege, miután hétfőn elfogadta az Országgyűlés a szabálysértési törvény módosítását. A pénzbüntetés legalacsonyabb összege január esejétől ezer helyett 3 ezer forint lesz, felső határa pedig 150 ezer forint.
2007. december 4. kedd 07:17 - Hírextra
A helyszíni bírság legalább 3, de legfeljebb 20 ezer forint lehet 2008-tól az eddigi legfeljebb 10 ezer forint helyett.Ha a helyszíni bírságot nem fizetik be, azt januártól adók módjára hajtják be. Az adózás rendjéről szóló törvény szerint eddig 5 ezer forint feletti bírság esetén lehetett az adóhatóságot behajtásra felkérni. Mostantól a szabálysértéseknél már 3 ezer forintos be nem fizetett bírságnál is az APEH járhat el. Emellett a végrehajtási eljárás költsége a helyszínen bírságolt személyt terheli és nem az államot..

Új szabálysértési kategória lesz a vámorgazdaság, amely 100 ezer forintig terjedő pénzbírsággal büntethető. Másfélszeresére, 100 ezerről 150 ezer forintra emelik a természetvédelmi szabálysértésért kiszabható bírság összegét. A nemesfémtárgyak árusításának szabálysértése 30 ezer helyett 100 ezer forintig terjedő bírsággal lesz sújtható 2008-tól.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását