2024. május 12. - Pongrác

Nem javasolják a felfüggesztést

Nem javasolja Juhászné Lévai Katalin mentelmi jogának felfüggesztését az Országgyűlésnek a mentelmi bizottság - tájékoztatta a testület keddi döntéséről az MTI-t a bizottság szakértője.
2007. december 4. kedd 17:12 - Hírextra

Karsai József közölte: a testület egyhangú döntést hozott, hiszen nyolc igen szavazattal döntött úgy, hogy azt javasolja az Országgyűlésnek, ne függesszék fel Juhászné Lévai Katalin szocialista képviselő mentelmi jogát.

Indoklásként hozzátette: egyrészt magánvádas ügyről van szó, s hasonló esetekben a bizottság mindig ilyen tartalmú döntést hoz. Másrészt a bizottsági tagok megítélése szerint közszereplők egymás közötti vitájáról van szó, ami szintén nem indokolná a mentelmi jog felfüggesztését.
Karsai József az előzményekről elmondta: Tóth Attila debreceni lakos tett feljelentést Juhászné Lévai Katalin ellen a szocialista politikus Tóth Attilával szemben 2006-ban tett feljelentése miatt. Tóth Attila korábban a Juhászné Lévai Katalin által vezetett Hajdú-Bihar Megyei Területfejlesztési Tanács munkaszervezetének a vezetője volt.

Tóth szerint egy 2006-ban megjelent könyv egyes kijelentéseivel hozta őt kapcsolatban Juhászné Lévai Katalin, s ezért magánvádas rágalmazási ügyben tett feljelentést a Debreceni Városi Bíróságon.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását