2024. április 20. - Tivadar

Mikulás a Titanicon

Mikulás napi meglepetéssel készülnek a Titanic kiállítás szervezői csütörtökön. Délelőtt tíz órától este hétig hátrányos helyzetű gyermekek ingyen látogathatják a kiállítást - tájékoztatta a Független Hírügynökséggel Tóth Gabi, a tárlat projektvezetője. C
2007. december 4. kedd 14:08 - Hírextra
Kérdésünkre válaszolva Tóth Gabi elmondta: vidékről és Budapestről is érkeznek gyerekek. A projektvezető hozzátette, az elmúlt hetekben több gyermekotthonból is megkeresték őket, ezért döntöttek úgy a szervezők, hogy időutazással egybekötött Mikulás napi meglepetést szereznek a hátrányos helyzetű gyermekeknek.

Az amerikai RMS Titanic Társaság tengerfenékről felhozott tárgyi leletekből összeállított "Eredeti leletek - igaz történetek" című vándorkiállítását világszerte eddig 16 millióan látták. Közép-Európában először Budapesten látható a Titanic kiállítás a ShowTime Budapest és az RTL Klub közös szervezésében. A tárlatot szeptember 1-jei nyitása óta több mint kétszázezren látták. Már az első héten több, mint húszezer látogatót vonzott Budapesten a kiállítás.

A Titanic 1912. április 14-én jéghegynek ütközött és elsüllyedt. A hajózás történetének legnagyobb katasztrófájában 1517 ember halt meg. A hajóroncsot 1985-ben fedezte fel Robert Ballard. Több éves munkával hozták fel az Észak-Atlanti-óceán aljáról, a csaknem 4 ezer méter mélyen nyugvó Titanicról a tárgyakat. A budapesti kiállításon a hajóbelső rekonstruált mását is megnézhetik a látogatók, a csaknem 300 eredeti kiállítási tárgy mellett.

A Titanic kiállítás február 5-ig délelőtt 10 órától este nyolcig várja a látogatókat a Millenáris Fogadóban.

Bővebb információ a tárlatról a: www.titanic.origo.hu oldalon olvasható.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását