2024. április 28. - Valéria

Hol a tigris?

A kínai kormány szakértőket küldött az ország északi részén található Saanhszi tartományba, hogy a kihalás szélén álló dél-kínai tigris után kutassanak- közölte kedden a terület erdőgazdálkodási hatósága. Utoljára 1964-ben láttak vadon élő dél-kínai tigri
2007. december 4. kedd 13:12 - Hírextra
A tigris után kutató tíz kínai szakértő már megérkezett Saanhszi tartományba, hogy megkezdje a kétszáz hektáros terület átvizsgálását, közölte az erdőgazdálkodási hatóság szóvivője. A szakértők az első hó után kezdik meg a kutatást, infravörös kamerákkal vizsgálva át a területet.

A kihalás szélén álló állatfaj iránt azután nőtt meg az érdeklődés, hogy októberben nyilvánosságra hoztak egy helyi paraszt által készítette felvételt, amelyen egy vadonélő dél-kínai tigrist látható. Az erőgazdálkodási hatóság vizsgálata arra az eredményre jutott, hogy a negyven digitális és a 31 hagyományos fénykép eredeti.

A fotókat szintén megvizsgáló Kínai Fotósok Társasága azonban azt állítja, hogy a képek hamisak, és nem tekinthetőek megfelelő bizonyítéknak arra, hogy még mindig él a tartományban dél-kínai tigris. A társaság a jövő héten hozza nyilvánosságra hatnapos vizsgálatsorozatának részletes eredményeit.

A dél-kínai tigrist a tíz leginkább veszélyeztetett állatfajaként tartják nyílván: a becslések szerint legfeljebb harminc példány élhet még vadon, és félő, hogy egy évtizeden belül teljesen eltűnhetnek a Föld színéről.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását