2024. május 2. - Zsigmond

Dupla hordós pálinka

Egyedülálló, a világon máshol nem alkalmazott technológia alapján készül a dupla hordóban érlelt rózsabarack és penyigei szilvapálinka, amelyből limitált mennyiség kerül forgalomba számozott palackozással - közölte kedden Zwack Sándor, Zwack Unicum Nyrt.
2007. december 4. kedd 20:00 - Hírextra
A rózsabarack és a penyigei szilvapálinka újabb luxusital a cég Nemes Pálinkák sorozatában. A két újabb pálinka különlegességét az adja, hogy az érlelésnél dupla hordót használnak, vagyis a rózsabarack pálinka meghatározott időt tölt kőris és eperfahordóban, míg a penyigei szilvapálinka cseresznye és eperfahordóban érlelődik. A pálinkák lassú gravitációval kerülnek át a kőris és cseresznyefahordóból az eperfahordóba, ahol több héten át pihennek. A pálinka nyolc hónap alatt teljesedik ki - magyarázta Somogyi József, a Zwack Kecskeméti Pálinka Manufaktúra vezetője.

Az újságírók mindkét pálinkát megkóstolhatták, miközben Somogyi József felhívta a figyelmet a két ital jellegzetes íz és illatvilágára. A szakember elmondta: a kőrisfahordó a rózsabarack pálinka virágosságát, citrusos jegyeit hangsúlyozza ki, míg az eperfahordós érlelés testet, fűszerességet kölcsönöz az italnak. A cseresznyefahordó vaníliás, sherrys illatokkal egészíti ki a penyigei szilva orgonás, gyöngyvirágos sokszínűségét, míg az eperfahordó mézes, mogyorós jegyekkel gazdagítja a pálinkát.

Somogyi József a Zwack pálinkák atyja, az ő nevéhez és szakértéséhez fűződik például a Nemes Pálinka család, amelyhez a legszebb, legérettebb, illat-íz anyagokban leggazdagabb gyümölcsöket használják fel, ezzel biztosítva, hogy csak a legnemesebb anyagok kerüljenek a végső párlatba. A sorozatban olyan italok találhatók mint az erdei szeder, fehér eper, bodza, fekete ribizke vagy a cigánymeggy.

Somogyi József tudása elismert, nagy nemzetközi pálinkaversenyek sikeres résztvevője és zsűritagja, több tucat díj birtokosa. Elmondása szerint ő képviseli a cégnél a "nőies vonalat", ugyanis a selymes, lágy ízeket, a különböző virágillatokat részesíti előnyben egy-egy új pálinka megalkotásakor.

Zwack Sándor elmondta, hogy a cég életében nagyon fontos szerepe van az innovációnak. Több csoport dolgozik közösen egy-egy új íz kitalálásán. Az értékesítés felméri a piac igényeit, míg a Kecskeméti Manufaktúra vezetője azt nézi, hogy megvalósítható-e az ötlet.

A rózsabarack és penyigei szilva pálinkából limitált mennyiség 800-800 palack kerül forgalomba idén, amelyet delikát boltokba szán a cég.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását