2024. április 26. - Ervin

Disneyland a Jangce partján

A Jangce folyó egyik szigetén épülhet fel a sanghaji Disneyland, feltéve, hogy a beruházás a kínai hatóságoktól is zöld utat kap.
2007. december 4. kedd 15:04 - Hírextra

Sanghaj város egyik névtelenségbe burkolódzó szóvivője szerint az élménypark építésének elindításához már csak a központi kormányzat jóváhagyására várnak.

A Walt Disney Co., amely nemrég nyitott irodát Sanghajban, többször hangoztatta, hogy továbbra is a 2005-ben átadott hongkongi Disneyland fejlesztésére koncentrálnak. "Kína az egész vállalat számára kiemelt fontosságú, számtalan területen folytatunk tárgyalásokat, ám ennek csak egy része az élményparkok építése" - mondta Alannah Goss a szórakoztatóipari óriás ázsiai szóvivője.

Sanghaj gazdasági és pénzügyi negyedében, Putung (Pudong) közelében lévő Csuansa (Chuansha) mezőgazdasági területről már elköltöztették a gazdálkodókat, hogy helyet teremtsenek a várost a repülőtérrel összekötő autópálya számára. A China Business Post szerint elképzelhető, hogy a szórakoztató parkot a Jangce torkolatában lévő Csungming (Chongming) nevű szigetre költöztetik, ahol már javában folynak Kína első "százszázalékosan környezetbarát városának" építési munkálatai egy olyan területen, ahol nemrég még káposztát termesztettek.

Az elképzelések szerint az új kínai Disneyland 2010-ben, a sanghaji világkiállítással egyidőben nyitná meg kapuit

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását