2024. április 23. - Béla

Búcsú az akadémikustól

Kosáry Domokos akadémikust ma helyezik végső nyugalomra az evangélikus egyház szertartása szerint Budapesten, a Farkasréti temetőben. A tudóstól a temetést megelőzően, 9-12 óra között a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) székházának aulájában vehetnek búcsú
2007. december 4. kedd 09:17 - Hírextra
A Széchenyi-nagydíjas történész, az Akadémia rendes tagja, a tudós testület volt elnöke életének 95. évében, november 15-én hunyt el. A tudóst az MTA, valamint az Oktatási és Kulturális Minisztérium saját halottjának tekinti.

Kosáry Domokos 1990 és 1996 között volt a Magyar Tudományos Akadémia elnöke. Tagjává fogadta a londoni székhelyű Európai Akadémia, az Európai Tudományos és Művészeti Akadémia (Párizs), a Brit Akadémia, a Királyi Történeti Társaság (London), a Horvát Tudományos és Művészeti Akadémia, a Román Tudományos Akadémia és a Szlovák Tudományos Akadémia.

Munkásságát sok kitüntetéssel, egyebek mellett Állami Díjjal (1988), Széchenyi-nagydíjjal (1995), Akadémiai Aranyéremmel (1997), Nagy Imre-érdemrenddel (2003), Prima Primissima Díjjal (2004), Széchenyi-aranyéremmel (2006), Radnóti Miklós-díjjal, valamint Hemingway Életmű-díjjal (2007) ismerték el. Kitüntetései között van az Osztrák Érdemkereszt a Tudományért és a Művészetért (1996), továbbá a Francia Becsületrend (1997) is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását