2024. április 23. - Béla

A vízilabdázókat gyanúsítják

Gyanúsított lett az a két vízilabdázó, akik másfél héttel ezelőtt egy igazoltatás során incidensbe keveredtek a rendőrökkel Budapesten, az I. kerületi Alagút utcában - tájékoztatta Morvai Attila, a Fővárosi Főügyészség szóvivője kedden az MTI-t.
2007. december 4. kedd 13:19 - Hírextra

Az incidensben érintettek egyike Kósz Zoltán, a Sydneyben olimpiai bajnoki címet szerző magyar csapat tagja, a történtek másik résztvevője Petőváry Zsolt vízilabdázó volt.

A gépkocsi sofőrjét ittas vezetéssel és garázdasággal, a másik vízilabdást hivatalos személy elleni erőszakkal, garázdasággal és rongálással gyanúsítják - közölte Morvai Attila. A járművet egyébként Kósz Zoltán olimpiai bajnok vezette.

Hozzátette: hétfőn vallomást tettek a vízilabdázók, de nem ismerték el bűnösségüket. Az eljárás a bizonyítékok beszerzésével, tanuk meghallgatásával folytatódik.

A két vízilabdás november 23-án keveredett incidensbe a rendőrökkel Budapesten, aLánchíd közelében. A BRFK aznapi közlése szerint az elsődleges szakértői vizsgálat alapján közepesen ittas volt annak az autónak a sofőrje, amelyet egy hajnali igazoltatás során állítottak meg a rendőrök. Morvai Attila kedden egyébként nem kívánt a másodlagos szakértői vizsgálat eredményéről nyilatkozni az MTI-nek.

A november 23-i rendőrségi közlemény szerint a parancsnoki kivizsgálás megállapította, hogy a rendőri intézkedés jogszerű és szakszerű volt.

A péntek hajnalban a I. kerületi Alagút utcában történtek ügyében hivatalos személy elleni erőszak bűntettének gyanúja miatt indult nyomozás.

Az igazoltatásra megállított gépkocsit - amelyben heten utaztak - a 40 éves Kósz Zoltán vezette, az ő bilincsbe verése után pedig egyik utasa, Petőváry Zsolt kezdett dulakodni a rendőrökkel. Az esetről péntek reggel több médiumban is felvételek jelentek meg, amelyeket egy szemközti ház lakója készített.

A rendőrség hivatalosan azt közölte: hajnali három óra körül a rendőrök egy bizonytalanul közlekedő Opel Zafira típusú gépjárműre lettek figyelmesek, melynek sofőrjét intézkedés alá vonták. A gépkocsivezetőt megszondáztatták, majd közölték vele, hogy vérvételre előállítják.

Ezt követően egy másik férfi, aki a gépjárműben utazott - szóváltást követően - megütötte az intézkedő rendőrt, majd a szolgálati rendőrautót is többször megrúgta.

Az intézkedő I. kerületi rendőrök az időközben kiérkező XII. kerületi rendőrkapitányság munkatársainak segítségével megfékezték a dulakodó férfit, és a vezetővel együtt a kerületi kapitányságra előállították, majd a sofőrt vérvételre kötelezték.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság I. kerületi rendőrkapitánysága az esettel kapcsolatban a gépkocsi utasa ellen hivatalos személy elleni erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt feljelentést tett a Budapesti Nyomozó Ügyészségen. Az eljárást ismeretlen tettes ellen meg is indította az ügyészség és tanúkihallgatásokkal megkezdte a nyomozást az ügyben. A két előállított férfi ellen a rendőrség rongálás miatt is eljárást indított.

Kósz Zoltán a távirati irodához november 23-án este eljuttatott nyilatkozatában azt írta, hogy nagyon sajnálja a történteket.

"Aki ismer, tudja, hogy a személyiségemtől milyen idegenek az ilyen esetek" - áll a nyilatkozatban.
Mint írta, pénteken egy rendezvényről tartott haza a barátaival. "A hét személyre levizsgáztatott autómban heten ültünk, a vezető én voltam. Megállítottak a rendőrök és az igazoltatást követően 4 alkalommal megszondáztattak, mind a négy esetben negatív eredménnyel. Ennek ellenére úgy döntöttek, elvisznek vérvételre, amely ellen tiltakoztam a 4 negatív szondaeredményre való tekintettel. Szóváltás alakult ki az utasaim, a rendőrök és köztem" - részletezte a történteket az olimpiai bajnok vízilabdakapus, aki ezzel zárta nyilatkozatát: "Remélem, hogy a nyomozás során megállapítják, ki milyen mértékben volt felelős az ügyben."

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását