2024. május 4. - Mónika, Flórián

A Mercedes komoly terveket sző az S-osztállyal

A Mercedes terveiben szerepel az S-osztály további modellvariánsainak bemutatása. A zászlóshajó a jövőben kabrió változatban is megjelenik, sőt a legendás Pullman is visszatér.
2007. december 4. kedd 17:02 - Hírextra
Dieter Zetsche a Daimler konszern vezetője szerint az új S-osztály 2012-ben jelenik meg és jóval több változatban elérhető lesz, hogy növeljék az eladásokat a luxusszegmensben is. Míg a jelenlegi Mercedes luxuspaletta háromtagú (hagyományos és megnövelt tengelytávú S-osztály és a CL névre hallgató kupéváltozat), addig a jövő S-osztálya akár hétfajta karosszériát is kaphat.

A hagyományos limuzin verzió mellett biztosan kapható lesz nyitható tetejű S is, amely a januárban bemutatott Ocean Drive tanulmányautó formáját és technikáját kapná. Ezzel Zetsche szerint a Bentley Continental GTC-nek is komoly konkurenciát állítana a Mercedes, sőt minden bizonnyal a Flying Spurba is belekötnek majd a közel hat méter hosszú Pullmann verzió révén. Utóbbit egyébként főként a ázsiai és arab országok vevőkörének kielégítésére szánja a Mercedes.



Az új S-osztály platformját használják majd a Maybach utód tervezésénél is, amelyből csakúgy mint eddig, rövid és hosszú verzió is kapható lesz.

Zetsche beszélt arról is, hogy a rövid tengelytávú S-osztály gyártása megszűnik, helyette a rövidített padlólemezt csak a négy- és kétajtós kupé verzió kapná meg. Erre pedig jó okuk van: az adatok szerint az eladott S-osztályok 70 százaléka készül hosszabb tengelytávval. A végső döntést 2008-ban hozzák meg.
Forrás: A5.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását