2024. május 4. - Mónika, Flórián

Roma integrációról a szomszédokkal

A magyarországi és horvátországi roma telepeken élők lakhatási és szociális integrációját segítő programokkal ismerkednek három napon át a téma szakemberei, a hétfőn Budapesten kezdődött műhelykonferencia keretében.
2007. december 3. hétfő 15:51 - Hírextra
A Szociális és Munkaügyi Minisztérium (SZMM) a horvát kormánnyal együttműködésben szervezte meg a lakhatási műhelykonferenciát a Roma Integráció Évtizede Program keretében. Az eseménysorozat kezdetét jelentő budapesti tanácskozáson a magyar és a horvát kormány képviselői mutatták be a roma telepekkel kapcsolatos programjaikat - tájékoztatta az MTI-t a nyitónapon Ürmös Andor, az SZMM roma integrációs főosztályának vezetője.

A délelőtti konferencián a Roma Évtized Programban résztvevő országok képviselői vettek részt és egyeztettek a cigánytelepekkel kapcsolatos problémákról, beszámoltak az elindított programokról és a további tervekről. A szlovák, cseh, macedón, szerb, montenegrói, horvát, bolgár és román szakemberek mellett megfigyelőként Szlovénia képviselője is jelen volt a tanácskozáson.

A háromnapos konferencia keretében hétfőn este két zalai település, Garabonc és Galambok képviselői számolnak be a településükön élő romák támogatására indított programokról és azok eredményeiről. A nemzetközi tanácskozás résztvevői kedden a két zalai faluba látogatnak el, szerdán pedig Horvátországban három település romáinak lakhatási körülményeibe kaphatnak bepillantást tanulmányútjuk keretében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását