2024. április 26. - Ervin

Leminősített Mikulás gyártók

Harminchét csokoládé Mikulásból csupán hárommal "bántak tisztességesen" és állították elő környezet-, illetve állatbarát módon - erra a következtetésre jutott a Greenpeace.
2007. december 3. hétfő 08:11 - Hírextra

A környezetvédelmi szervezet által elvégzett vizsgálatok során minősítették a felhasznált alapanyagot, a szállítást, a csomagolást, az alkalmazott géntechnikát, a fajbarát állattartást és a szociális vonatkozásokat. Az eredmény az lett, hogy leginkább a nagy cégek termékei kaptak nagyon rossz minősítéseket.

Pozitív értékelést csupán három csokoládé Mikulás kapott, kettő a Zotter, egy pedig az EZA cég terméke. A Milka, a Lindt, a Hauswirth, a Ferraro, a Hofbauer, a Nestle, a Riegelein, a Manner és a Heindl termékei többnyire csupán "kritikus" vagy "elégtelen" minősítést kaptak. A Greenpeace szerint ennek legfőbb oka, hogy a csokoládé előállításához felhasznált kakaót Nyugat-Afrikából importálják, ahol mintegy 300 000 gyermeket "rabszolgákéhoz hasonló munkakörülmények között" dolgoztatnak.
"A csokoládé előállításánál további probléma még az, hogy olyan tehenektől származó szárított tejport használnak, amely állatokat genetikailag módosított növényekkel tápláltak" - olvasható a Greenpeace hét végén kiadott közleményében.

Mivel pedig a megvizsgált csokoládé termékek háromnegyedét tömeges állattartásból származó hagyományos tej felhasználásával állították elő, ezért azok az állatvédelmi kategóriában csak "elégtelen" minősítést kaphattak - olvasható a Greenpeace közleményében.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását