2024. április 26. - Ervin

Kennedy Center díjak

"Remélem, hogy te nyersz!" - drukkolt vasárnap este a washingtoni John F. Kennedy Center idei életműdíjasainak tiszteletére rendezett estélyre igyekvő Steve Martin sztárkomikus Leon Fleisher zongoraművész kollégájának.
2007. december 3. hétfő 15:59 - Hírextra
A Kennedy Center elismerésében részesülők persze nincsenek kitéve az Oscar-díjátadók izgalmainak. Az amerikai kultúrához való hozzájárulásukért kitüntetett öt előadóművész nevét már szeptemberben kihirdette a testület: Brian Wilson, Martin Scorsese, Steve Martin, Diana Ross és Leon Fleisher kapták az elismerést.

A vasárnapi gálaestet megelőzően George W. Bush amerikai elnök a Fehér Házban fogadta az új életműdíjasokat.

Az indoklás szerint az énekes, dalszövegíró Wilson a Beach Boyshoz kötődő és "a zenei hangzás megváltoztatásában új korszakot nyitó" munkásságáért nyerte el a kitüntetést. A 79 éves Fleisher (aki súlyos idegrendszeri betegsége miatt régóta csupán bal kezével játszik) a díjat azért a tanúbizonyságért kapta, amellyel életművében "a művészet erejét igazolja".

A Kennedy Centerben megtartott ceremónia során Diana Rosst többek között Ciara, Yolanda Adams és Vanessa Williams köszöntötte egy-egy dallal. Martin Scorsese Oscar-díjas filmrendezőt a legnagyobb filmsikereiben (Aljas utcák, Taxisofőr, Dühöngő bika) színészként osztozó Robert De Niro méltatta, Steve Martin pedig feltétlen rajongójától, Steve Carrell színésztől kapott elismerő szavakat.
Az ünnepség kétórás felvételét december 26-án vetíti le a CBS tévécsatorna.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását