2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Ingyen parkolhatnak a hibrid autók

Mégsem január 1-től, hanem már december 1-től ingyen parkolhatnak Hódmezővásárhelyen az egész városban, még az egyébként fizetős helyeken is a hibrid meghajtású autók. Az önkormányzat a polgármester javaslatára a közelmúltban döntött a parkolási rendelet
2007. december 2. vasárnap 07:09 - Hírextra
A polgármester ezzel az indítványával a helyiek környezettudatos hozzáállását támogatja, így hosszú távon csökkenne a város zaj és levegőszennyezettsége is. A Független Hírügynökség úgy tudja Hódmezővásárhelyen egyelőre egyetlen hibrid autót tartanak, de a közeli Szegeden sincs 5-6 darabnál több.

A hibrid autók tulajdonosai 100 forintot spórolnak óránként az ingyenes parkolással.

Szeretnénk ösztönözni is ezzel a hódmezővásárhelyi polgárokat, hogy olyan gépjárműveket vásároljanak, amelyek a környezetvédelemre, a környezettudatos gondolkodásra tekintettel van, tehát környezetkímélő a jármű, hibrid üzemű, biodízel, bioetanol üzemű vagy ezek bármilyen kombinációja - mondta a Független Hírügynökségnek Lázár János polgármester.

Lázár János pénteken a Független Hírügynökségnek azt mondta, hogy január 1-től parkolhatnak a városban ingyen a hibrid autók. Kiderült azonban, hogy az ingyenes parkolásról szóló rendeletet már pénteken kihirdették, tehát már december 1-től érvényes a változás. Januárra dolgozzák ki a rendszer technikai feltételeit, de már decembertől sem büntetik a hibrid autók tulajdonosait - pontosított Göbl Vilmos a városháza sajtóreferense.

A benzin, illetve dízel meghajtásra rásegítő elektromos motor miatt a hibrid autó környezetbarátabb, csendesebb és még kevesebbet is fogyaszt. Viszont egyelőre többe is kerül, mint a hagyományos autók.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását