2024. április 20. - Tivadar

A Vécérománc kapta a fődíjat

Szombaton este hirdettek eredményt az ötödik Anilogue Filmfesztiválon. A budapesti animációs seregszemle fődíját Konstantin Bronzit: Vécérománc című rövidfimje nyerte el. Az Anilogue két különdíjasa, a cseh Michaela Pavlatova és a francia Pierre-Luc Granj
2007. december 2. vasárnap 15:03 - Hírextra
Több mint ötszáz nevezés érkezett idén az Anilogue Fesztiválra Európa csaknem minden országából. A nemzetközi zsűri a versenyprogramba 26 animációs rövidfilmet válogatott be 15 európai országból. A fesztivál fődíját Konstantin Bronzit: Vécérománc című rövidfilmje kapta, amely egy vécésnéni titkos szerelmi történetét meséli el 10 percben.

A zsűri két különdíjat is kiosztott. A cseh Michaela Pavlatova: Állatok farsangja című alkotásában erotikus fantáziákat animált Camille Saint-Saens zenéjére. A másik különdíjat a francia Pierre-Luc Granjon vehette át A fehér farkas című animációjáért. Ebben a történetben egy kisfiú megszelídít egy hatalmas fehér farkast, amit hamarosan feltálalnak neki vacsorára.

A közönség Jonas Odell filmjét ítélte a legjobbnak, akinek Soha úgy, mint legelőször című rövidfilmjében különböző korokban, különböző generációk képviselői mesélik el, milyen volt az első szexuális élményük.

Az animációs fesztivált az Uránia Nemzeti Filmszínházban és a Toldi moziban rendezték meg csütörtöktől vasárnapig. A versenyfilmek vasárnap még megtekinthetők a Toldi moziban.

További információ a fesztiválról a www.anilogue.com oldalon olvasható.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását