2024. március 28. - Gedeon, Johanna

330 ezer dollárt adtak egy gombáért

Egy árverésen, amit szombaton egyszerre tartottak Makaóban, Londonban és Firenzében, 330 ezer dollárt, azaz több mint 56,5 millió forintot fizetett a győztes licitáló egy óriási szarvasgombáért - közölte a BBC brit közműsorszolgáltató internetes honlapján
2007. december 2. vasárnap 15:09 - Hírextra
Az értékes csemege másfél kilót nyom, ezzel megdöntötte a Guinness rekordot is, amit eddig egy majdnem 1300 grammos szarvasgomba tartott, bár a Guardian brit napilap szerint 1954-ben találtak egy 2,5 kilós darabot is.Egy makaói kaszinótulajdonos, Stanley Ho adta a legtöbbet a finomságért, 330 ezer dolláros licitjével ez lett a legdrágább eladott szarvasgomba. A korábbi rekord 212 ezer dollár volt. Az értékes gombát Olaszország északi részén, Pisa városának közelében találta Luciano Savini és fia, Rocco nevű gombakereső kutyájukkal. Az árverésen befolyt teljes összeget jótékony célra fordítják: kap belőle egy olasz szervezet, ami az örökletes betegségben szenvedőkön segít, egy londoni utcagyerekekkel foglalkozó alapítvány és makaói katolikus segítők.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását