2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

A NEKA sztrájkra szólít

A Nemzeti Kerekasztal civil szervezeti, pártjai; az MSZMP, a Magyarországi Zöld Párt, a Magyarországért Párt felkéri a még munkahellyel bíró polgárokat (munkásokat, közalkalmazottakat, köztisztviselőket), hogy támogassák a szakszervezetek általános sztráj
2007. december 2. vasárnap 09:33 - Hírextra
A Nemzeti Kerekasztal (NEKA) harmadik plenáris ülésén megvitatta hazánk egyre mélyülő politikai, gazdasági, szociális és egészségügyi válságát, ami a "rendszerváltás" lényegéből fakad, az átalakulási folyamat egyenes következménye.

A rendszerváltó "elit" politikailag becsődölt, képtelen az általuk elindított válságfolyamatot kezelni.
A liberális kormány "reformdiktatúrája" általános társadalmi elégedetlenséget váltott ki azzal, hogy a társadalom már megszerzett jogait tudatosan megvonja. A kormány elvesztette a nép bizalmát!
A Nemzeti Kerekasztal meggyőződéssel állítja, hogy a "rendszerváltás" ilyetén formában megbukott, nem szabad folytatni. Le kell állítani a reformnak nevezett rombolást!

A Nemzeti Kerekasztal a megoldást abban látja, ha Magyarország felhagy vazallusi politikájával, és a belső erőforrásait önmaga hasznosítja, saját polgárai által és hasznára. A globális tőke befolyását – mivel nemzetellenes – fokozatosan korlátozni kell. A gazdasági stabilitás alapja a jogszabályok, az adózási formák és mértékek állandósága. Az adózás mértékét a társadalom teherbíró képességének megfelelően (progresszíven) arányosítva kell megállapítani. E nélkül a bizonytalanság lesz úrrá rajtunk, ami a rablótőkének, a korrupciónak ad életteret.
A mai Magyarországra az államilag gerjesztett káosz a jellemző.

Mindezek ellenére fel kell ismerni azt a társadalmi folyamatot, ami pozitívumként értékelhető. Az egész társadalom elindult az önszerveződés útján, a nemzeti érzelmű értelmiség egyre inkább hallatja a hangját.

A szakszervezetek kezdenek szakszervezetként működni. A társadalmi szolidaritás kezd általános igénnyé válni. Ezek a folyamatok biztatóak, de sajnos még nem összehangolt módon működnek. A Nemzeti Kerekasztal azért jött létre, hogy ezt a hiányt alkotó módon betöltse. Teret biztosít a gyökeres változást akaró nemzeti erők összefogására.

A Nemzeti Kerekasztal civil szervezeti, pártjai; az MSZMP, a Magyarországi Zöld Párt, a Magyarországért Párt felkéri a még munkahellyel bíró polgárokat (munkásokat, közalkalmazottakat, köztisztviselőket), hogy támogassák a szakszervezetek általános sztrájkra történő felhívását! Aki tud, az sztrájkoljon december 17-én, akinek nem áll módjában, vagy egzisztenciális fenyegetettségben dolgozik, az jelezze egyetértését a szolidaritás kék szalagjának kitűzésével.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását