2024. május 5. - Györgyi

Egyre tragikusabb miskolci vízhiány

Csütörtökhöz képest jóval több lakást érint a vízhiány Miskolcon. Több mint 20 ezer otthonban maradhatnak szárazak a csapok egy időre pénteken, vagy csak kis nyomással folyik a víz. Csütörtökön még csak valamivel több mint ezer lakást érintett a korlátozá
2007. augusztus 17. péntek 19:46 - Hírextra
A vízhiány miatt péntek reggel ásványvizet osztogattak a nővérek a miskolci Szent Ferenc Kórház betegeinek, mert a felsőbb szinteken reggelre megszűnt egy időre vízellátás.A kórház 260 palack másfél literes ásványvizet vásárolt. Emellett minden nap kétszer lajtoskocsival szállítják ide a vizet főzéshez és mosogatáshoz.

A városba kitelepített 6 lajtoskocsihoz pénteken is folyamatosan érkeztek az emberek vízért. Bár a csapokból folyó víz minősége jó, de kevés. A nyomáscsökkenés és az időleges vízhiány már fél Miskolcot érinti, több mint 20 ezer lakást.

Egyre alacsonyabbak a nyomásszintek a csőhálózatban, a víztároló medencék több mint egy napja szárazon vannak - mondta a Független Hírügynökségnek Vojtilla László, a MIVÍZ Kft. ügyvezető igazgatója. Most az a víz jut el a fogyasztókhoz, amellyel a regionális vízművek segítette ki a várost a leállás után. A leállított miskolc-tapolcai tároló biztosította eddig a város kétharmadának vízellátását.

A leállított tárolóból kétóránként vesz mintát a tisztiorvosi szolgálat. A gyorstesztek eredményei jók. Ezek alapján akár máris vissza lehetne kapcsolni a rendszert, de vannak olyan vizsgálatok, amelyek hosszabb időt vesznek igénybe. A teljes vizsgálati eredmény szombat délre készül el. Ha mindent rendben találnak, szombat éjszaka ismét lesz víz minden lakásban Miskolcon.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását