2024. április 29. - Péter

Duplázzák az étkezési kiadást

Csaknem duplájára emeli az Egészségügyi Minisztérium a kórházi étkeztetésre szánt támogatást. Eddig egy kórházi beteg napi étkeztetésére átlagosan 350 forint jutott, ezt az összeget emelik meg december 1-től.
2007. december 1. szombat 13:49 - Hírextra
A december 1-től hatályos rendelet szerint egy kórházban fekvő betegnek napi háromszori étkezés jár, amelynek kalóriaelosztását is meghatározzák. Ebédre kétféle menüből választhat: egy normál és egy könnyű vegyes menüből. A betegeknek naponta legalább egyszer kötelező friss gyümölcsöt vagy zöldséget felszolgálni és az étkezések között is kapniuk kell kisebb falatokat, például egy müzliszeletet, vagy joghurtot. Ezen kívül a betegeknek folyamatosan biztosítani kell valamilyen folyadékot.

Minden kórházban fel kell állítani egy élelmezési munkacsoportot, amelyben részt vesz egy dietetikus is, aki személyre szabottan állapítja meg, hogy egy-egy betegeknek milyen táplálkozásra van szüksége.

Az Egészségbiztosítási Felügyelet és az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat ellenőrzi majd, hogy a kórházak az étkeztetésre kapott támogatást valóban erre a célra költsék.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását