2024. április 20. - Tivadar

Továbbra sem kezdődött el az érdemi tárgyalás

Továbbra sem kezdődött el az érdemi tárgyalás a jövő évi bérajánlásról az Országos Érdekegyeztető Tanácsban (OÉT). A megegyezést a szakmunkás bérminimummal kapcsolatos vita hátráltatja a munkaadói és a munkavállalói oldal között.
2007. november 30. péntek 13:25 - Hírextra
A munkaadók addig nem hajlandóak tárgyalni a jövő évi béremelésről, amíg nincs megegyezés a szakmunkás bérminimumról, amely jövőre 86 300 forintra emelkedne az idei 75 400-ról egy 2005-ben kötött 3 éves megállapodás alapján. Ez a növekedés számos ágazatban elviselhetetlen terhet jelentene a cégek számára a munkaadók szerint, ezért azt kérik, hogy júliusig csak 80 ezer forint legyen a szakmunkás bérminimum. A munkaadók ajánlatáról ágazati szinten folynak az egyeztetések, és amíg nincs megegyezés, addig a munkáltatók nem hajlandóak az általános bérajánlásról tárgyalni. A kormányzati oldalt képviselő Csizmár Gábor, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára jelezte, készek elmozdulni a korábbi, 4,5 százalékos ajánlatuktól, miután a konvergenciaprogram legújabb verziójában már 4,8 százalékos jövő évi inflációs adat szerepel a korábbi 4,5 százalékhoz képest. A munkavállalók 10 százalékos béremelést szeretnének elérni. A munkaadók még nem mondtak számot, miután a szakmunkás bérminimum ügyében még nincs megállapodás.
Forrás: fh
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását