2024. április 18. - Andrea, Ilma

Taktikáznak az oroszok

Meglepetésre kimaradt a tenisz Davis Kupa-döntőre címvédőként készülő orosz válogatott egyes mérkőzéseiről Nyikolaj Davigyenko. A legjobban jegyzett orosz játékos az Egyesült Államok elleni portlandi fináléban csak a párosban szerepelhet - döntött Samil T
2007. november 30. péntek 10:50 - Hírextra

A sorsoláson kiderült, hogy az első egyest - amely közép-európai idő szerint 22 órakor kezdődik - Dmitrij Turszunov és Andy Roddick vívja, aztán következik James Blake és Mihail Juzsnyij összecsapása. Szombaton Bob és Mike Bryan a Davigyenko-Igor Andrejev alkotta párossal találkozik. Vasárnap aztán megint két egyes csata jön.

Tarpiscsev nem titkolta: a tavalyi elődöntő jutott eszébe. Akkor Turszunov 6:3, 6:4, 5:7, 3:6, 17:15-re nyert Roddick ellen, és bejuttatta az orosz csapatot a fináléba, amely aztán meg is nyerte a Davis Kupát.

"Csak a sorsolás előtt néhány perccel tudtam meg, hogy játszhatok egyest. Ez az én előrehozott karácsonyi ajándékom" - jegyezte meg Turszunov.

A 31-szeres bajnok amerikaiak eddigi utolsó alkalommal 1995-ben nyertek. Utoljára 1992-ben volt az Egyesült Államokban Dk-finálé, a texasi Fort Worth-ben a hazaiak legyőzték a svájciakat. A 12 800 néző befogadására alkalmas portlandi Memorial Coliseum ezt megelőzően 1981-ben és 1984-ben adott otthont Davis Kupa-összecsapásnak, az amerikaiak mindkétszer Ausztrália legyőzésével jutottak be a döntőbe.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását