2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Nem jár börtön a gumiért

A kínai rendőrség a jövőben nem tartóztatja le és küldi munkatáborba azokat a nőket, akiknél óvszert találnak - jelentette az AFP hírügynökség pénteken helyi forrásokra hivatkozva. Az ázsiai országban ugyanis eddig úgy tartották, hogy csak a prostituáltak
2007. november 30. péntek 12:37 - Hírextra
A prostitúció pedig büntetendő cselekménynek számít Kínában. Egy pekingi konferencia résztvevői elmondták: több munkatábort is átvizsgáltak, ahol több olyan nőt találtak, akiknek a bűne mindössze az volt, hogy óvszer volt a táskájukban. Igazoltatásnál a hatóság bizonyítottnak látta, hogy prostituálttal van dolga, így azonnal el is ítélték az asszonyokat. Kínában a kisebb bűncselekményeknél a rendőrség azonnal ítélkezhet, nincs szükség tárgyalásra. A kormányzat AIDS-megelőzésért felelős irodájának munkatársa viszont azt állította a konferencián, hogy a rendőrségi gyakorlat már 2001-ben megváltozott. Mint mondta: hat évvel ezelőtt a hatósággal is konzultáltak az ügyről, amikor elkezdték fölhívni a lakosság figyelmét az egyre nagyobb AIDS-veszélyre.

Kínában a becslések szerint jelenleg mintegy 700 ezer HIV vírussal fertőzött illetve AIDS-beteg él. Évente pedig több tízezerrel nő a számuk. A fertőzés ma már a legjobban a heteroszexuálisok között terjed. Korábban a kábítószeresek voltak a legveszélyeztetettebb csoport.
Forrás: fh
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását