2024. április 30. - Katalin, Kitti

Elmarasztalták az OTP-t

200 millió forint bírságot szabott ki a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) az OTP Bank Nyrt-re, mert a pénzintézet annak ellenére a fogyasztókat megtévesztő módon népszerűsíti a hitelkártyáit, hogy emiatt a GVH egyszer már 100 millió forintra büntette.
2007. november 30. péntek 16:04 - Hírextra
A GVH 2006 szeptember végén marasztalta el az OTP-t, mert a bank 2003-tól nem adott megfelelő tájékoztatást arról, hogy a hitelkártya milyen feltételekkel használható kamatmentesen. A bank bíróság előtt megtámadta a GVH döntését, ám első fokon a Fővárosi Bíróság elutasította a keresetét.

Mivel a pénzintézet nem változtatott a hitelkártyát népszerűsítő gyakorlatán, a Versenyhivatal ismét eljárást indított, de ezúttal 200 millió forintos bírságot szabott ki a fogyasztók megtévesztése miatt.

A GVH emellett ügy döntött, hogy piactisztítási célú vizsgálatsorozatot indít a fogyasztókat megtévesztő hitelkártya hirdetések visszaszorítása érdekében.
Ennek keretében eljárás indult a Cetelem Bank ellen is. Mivel a versenyhatóság úgy találta, hogy ez a pénzintézet sem ad megfelelő tájékoztatást a hitelkártyáival kapcsolatban, 8 millió forint bírságot szabott ki.

Az OTP-n és a Cetelemen kívül több pénzintézetet is megbírságolt a GVH: a K&H 15 millió, a Citibank 20 millió, az Erste Bank 2 millió a Raiffeisen Bank 9 millió, a Budapest Bank pedig 12 millió forint bírságot fizetett. A GVH piactisztító vizsgálatsorozata tovább folytatódik - áll a GVH-nak a Független Hírügynökséghez eljuttatott tájékoztatójában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását