2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Él még az elnök

A kolumbiai kormány pénteken olyan felvételeket hozott nyilvánosságra, amelyek több év után először bizonyítják, hogy életben van a marxista lázadók fogságában lévő egykori elnökjelölt, Ingrid Betancourt, és három amerikai férfi. A fényképeket, és videofe
2007. november 30. péntek 12:48 - Hírextra
A FARC marxista gerillaszervezet még 2002 elején ejtette túszul Ingrid Betancourt elnökjelöltet kampánykörútja közben. A francia állampolgársággal is rendelkező politikusnőről utoljára 2003-ban hoztak nyilvánosságra felvételt, ami bizonyította, hogy még életben van. Az idén október 24-én készült videofelvételen a lesoványodott, és láncra vert politikusnőt egy széken ülve lehet látni, dzsungeles területen.

A Bogotában elfogott gerilláktól elkobzott egyik, január elsején készült felvételen látható az a három amerikai, akiket még 2003 februárjában fogtak el a marxista gerillák. A három férfi az amerikai külügyminisztériummal állt szerződésben, és azután fogták el őket, hogy egy drogellenes küldetés közben lelőtték repülőgépüket.

A FARC 45 túszt tart fogva, akiket ötszáz bebörtönzött társukra szeretnének elcserélni. A fogolycseréről szóló tárgyalások eddig kudarcba fordultak.

A Betancourt kiszabadítását egyik fontos feladatának tekintő francia köztársasági elnök szóvivője a felvételekről szóló hírt az első jelentős lépésnek nevezte a foglyok kiszabadításához vezető úton.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását