2024. április 30. - Katalin, Kitti

Mikulásképzés indul

Mikulásképzést indít három mikulásszervezet, hogy a jövőben csak olyan télapókkal találkozhassanak a gyerekek, akik teljesen fel van készítve a feladatra. A tapasztalatok szerint ugyanis mostanában egyre több a nem minőségi szolgáltatás.
2007. november 29. csütörtök 11:52 - Hírextra

Több mikulásszervezet is úgy véli, hogy az elmúlt években rossz irányba halad a mikulásszolgáltatás, rengeteg nem minőségi télapó jelent meg véleményük szerint a piacon.

Éppen ezért a Magyar Mikulás Alapítvány, a Mikulásszolgálat.hu, illetve a nagykarácsonyi Mikulás úgy gondolták, hogy aláírnak egy megállapodást, amelyben a Mikulással szemben támasztott alapvető elvárásokat fogalmazzák meg - mondta el a Független Hírügynökségnek Bálint György, a program indítója.

Mint mondta, ezek egyrészt fizikai adottságok: egy télapónak ugyanis legalább 170-175 centiméter magasnak és erős testalkatúnak kell lennie, illetve kellemes, mélyebb orgánumú hanggal kell rendelkeznie. Emellett fontosak a belső jegyek is: nagyon jó kommunikációs készségre van szüksége egy Mikulásnak, ismernie kell a gyermeklelket és persze szeretnie a kicsiket.

Bálint György beszélt arról is, hogy emellett egy képzést indítanak, hogy minőségi télapók foglalkozzanak a jövőben a gyerekekkel. A leendő Mikulások felkészítését különféle szakemberek végzik, úgy mint gyermekpszichológus, vagy drámapedagógus. Külön foglalkozásokon tanítják majd a sminkelést, illetve szituációs feladatok közben gyakorolhatják, hogy egy-egy helyzetben hogyan viselkedjenek a gyerekekkel.

A képzés végén a frissen végzett Mikulások vizsgát tesznek, a megkapott papírral pedig megkezdhetik a téli munkát - mondta Bálint György. Hozzátette: természetesen nem csak Mikulásokat képeznek, hanem krampuszok és a télapó segítői is kitanulhatják a szakmát.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását