2024. április 25. - Márk

Megkezdődött a tanácskozás

A schengeni bővítés és a Rába-szennyezés is a témák között szerepel a csütörtökön délelőtt elkezdődött magyar-osztrák kormányülésen Budapesten. Az osztrák delegáció vonattal érkezett a magyar fővárosba.
2007. november 29. csütörtök 11:09 - Hírextra

A közös kormányülésen olyan, a két országot érintő ügyek lesznek napirenden, mint Magyarország schengeni csatlakozása, a magyar-osztrák tárcaközi egyezmény, a magyarokat érintő osztrák munkaerő-piaci korlátozások és a határ menti együttműködés kérdései.

Miután Gyurcsány Ferenc szerdán tárgyalt az osztrák olajtársaság vezetőjével, szóba kerülhet az OMV-Mol viszonya is a találkozón.

A gazdasági kérdések között szerepel még - egyebek mellett - a légtérhasználat, az energiabiztonság és az infrastruktúrafejlesztés. Olyan környezetvédelmi témák is felvetődhetnek, mint a közös határ közelébe tervezett heiligenkreuzi szemétégető, a Rába-szennyezés és a klímabiztonság.

Utoljára 2005 decemberében volt magyar-osztrák kormányülés Bécsben. A tárgyalás után Wolfgang Schüssel osztrák kancellár és Gyurcsány Ferenc miniszterelnök aláírta a Magyar-osztrák együttműködés az újraegyesülő, versenyképes Európáért című közös kormánynyilatkozatot.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását