2024. április 29. - Péter

Kutatási megállapodás hosszú távra

Hosszú távú kutatási megállapodást kötött csütörtökön a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) és a Debreceni Egyetem, melynek értelmében az MTA 2011-ig támogatja az egyetemen működő akadémiai kutatócsoportokat.
2007. november 29. csütörtök 21:24 - Hírextra

A megállapodást Pléh Csaba, az MTA főtitkár-helyettese és Fésüs László, a Debreceni Egyetem rektora írta alá Debrecenben - olvasható az MTI -hez az eseményről eljuttatott közleményben.

Mint írták, a felsőoktatásban, illetve közgyűjteményekben 79 kutatóhelyen folyik alapkutatás jellegű kutatási tevékenység az MTA támogatásával. A Debreceni Egyetemen 12 akadémiai kutatócsoport működik, amelyek támogatására évente 237 millió forintot biztosít az Akadémia.

Az MTA által nyújtott támogatások célja a felsőfokú oktatási intézményekben, közgyűjteményekben és egyéb nem akadémiai költségvetési kutatóhelyeken kiemelkedő kutatási eredményeket elérő tudományos iskolák kialakításának, működésének és kutatói utánpótlásának elősegítése.

A közlemény szerint a Debreceni Egyetemen működik például apoptózis és genomika, idegtudományi, sejtbiológiai, népegészségügyi, néprajzi és sejtbiológiai kutatócsoport.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását