2024. április 20. - Tivadar

Bababarát az ELTE

Bababarát Terület címet kapott az ELTE - Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Főiskolai Kar a Szoptatást Támogató Nemzeti Bizottságtól.
2007. november 29. csütörtök 18:45 - Hírextra

A Bizottság tavaly hirdette meg Bababarát Terület elnevezésű pályázatát azzal a céllal, hogy segítséget nyújtson közintézményekben, üzletekben, hivatalokban, oktatási-, kulturális- és sportlétesítményekben olyan elkülönített helyiségek létrehozására, ahol az édesanyák nyugodt körülmények között megszoptathatják, tisztába tehetik gyermeküket, ellenszolgáltatás nélkül.
"A felhívásra több mint 300 pályázat érkezett, amelyből 30 nyerte el a Bababarát Terület címet, az egyik az ELTE - Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Főiskolai Kar. Több díjazott is részt vett a Budapesten csütörtökön megrendezett 18. Országos Védőnő, Szülésznő Konferencián, ahol átadták az elismeréseket" - mondta az MTI-nek Gitidiszné Gyetván Krisztina, a Bababarát Terület koordinátora.

A pályázat nyertesei között egyházak, önkormányzatok, művelődési házak is találhatók. Az anyukáknak egy Bababarát Terület feliratú tábla jelzi, hogy adott létesítményben található olyan helyiség, ahol nyugodt körülmények között elláthatják gyermeküket.

A címhez nemcsak pályázat útján lehet hozzájutni. A Bizottság honlapján (www.sztnb.hu) bármely intézmény jelezheti, hogy igényt tart az elismerésre, ennek feltétele, hogy kialakítson olyan helyiséget, amely megfelel a Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete és Gyermekalapja (WHO/UNICEF) 10 lépéses feltételrendszerének, ami szintén megtalálható a weboldalon.

A Szoptatást Támogató Nemzeti Bizottság az Egészségügyi Minisztérium, a WHO, az UNICEF, és az Országos Gyermekegészségügyi Intézet közreműködésével jött létre 2005-ben. Egyik fő feladata az egészségügyi szakemberek és civil szervezetek hatékony tevékenységeinek összehangolása annak érdekében, hogy javuljon a 6 hónapos korig kizárólag anyatejjel táplált csecsemők aránya Magyarországon.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását