2024. május 5. - Györgyi

Újabb levél Laborc-ügyben

Levélben kérte Gyurcsány Ferenc miniszterelnöktől Simicskó István, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának kereszténydemokrata elnöke, hogy ne nevezze ki Laborc Sándort a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) főigazgatójának.
2007. november 28. szerda 17:26 - Hírextra
Az ellenzéki politikus az MTI-hez szerdán eljuttatott levélben emlékeztetett arra, hogy a Nemzetbiztonsági Bizottság november 23-i zárt ülésén úgy foglalt állást, Laborc Sándor nem alkalmas a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatói tisztségére. Laborc Sándor dandártábornokot Szilvásy György, a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat irányító tárca nélküli miniszter jelölte az NBH főigazgatói tisztségére.

Simicskó István kitért arra, hogy a sajtóban megjelent nyilatkozatok szerint a miniszter a bizottsági döntés ellenére is Laborc Sándor kinevezésére kíván javaslatot tenni, ezért kéri a kormányfőt a döntés felülbírálatára.

A bizottsági elnök hangsúlyozza: tekintettel Laborc Sándornak a moszkvai Dzerzsinszkij-akadémián, az egykori KGB-főiskolán töltött éveire ki kell mondani, hogy a jelölt kinevezése szövetségesi kapcsolatainkban olyan következményekkel járhat, amelyek Magyarország kül- és biztonságpolitikai törekvéseiben akadályokat, nehézségeket jelenthetnek.
A KDNP képviselője szerint a terrorizmus elleni küzdelem, a kémelhárítás és a gazdaságbiztonság területén folyó sikeres, érdemi együttműködés kulcsa a bizalom, amelyet csak hosszú évek kitartó munkája teremthet meg, ám azt néhány, vagy akár egyetlen rossz döntés is súlyosan károsíthat.

Figyelemmel Magyarországnak a nemzetközi szerződésekben vállalt kötelezettségeire, az euroatlanti politikai, gazdasági és védelmi közösségekben betöltött szerepére, a döntés külhoni megítélésünkre gyakorolt hatásait még megbecsülni is nehéz lenne. 2008-ban Magyarország tölti be a NATO Különleges Bizottságának elnöki posztját, ami lehetőséget adhat hazánknak a szövetséges partnerszolgálatok együttműködésének alakítására, koordinálására - hangsúlyozza Simicskó István a Gyurcsány Ferencnek írt levelében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását