2024. május 10. - Ármin, Pálma

Bővül a járathálózat

A kínai légitársaságok zászlóshajója, az Air China az egész világon folyamatosan bővíti járathálózatát. Az idei téltől kezdődően hetente 5090 járatot közlekedtet 28 külföldi ország 43 városába, és 71 hazai városba, ami 1,5 százalékos növekedés az előző év
2007. november 28. szerda 12:05 - Hírextra
Az Air China Európában a téli menetrend bevezetésével, november 28-ai kezdettel, hetente kétszer, Dubaj érintésével, Boeing 767 típusú géppel elindítja Peking és Athén közötti új járatát. Az új járat nagy könnyebbséget jelent a Görögországból Kínába vagy viszont utazni kívánóknak, de erősíti a két ország közötti kereskedelmi, politikai és kulturális kapcsolatokat is. Ezenfelül a légitársaság november 20-ai kezdettel heti háromra növelte a Peking-Madrid-Sao Paulo járatának sűrűségét.
Ázsiában az Air China Csongking-Sanghaj-Tokió útvonalra bővíti a Sanghaj és Tokió közötti eddigi járatot, amivel a Délnyugat-Kínából induló utasok közvetlenül eljuthatnak Japánba. Eközben a Peking és Sydney közötti új, nonstop járattal és a Kína-Ausztrália viszonylat egyéb változtatásaival már naponta közlekedik gép Peking és Sydney között. Szintén a télen indul be a Pekinget Phenjannal összekötő új járat. Mivel az Air China kiterjedt járathálózatának központja Pekingben van, főleg az Ázsiában és a csendes-óceáni térségben közlekedő utasoknak jelent ez nagy kényelmet, de azon európai utasok számára is zökkenőmentesek ezáltal a járatcsatlakozások, akik Pekingből akarnak repülni más ázsiai városokba. Az Air China az év végéig csatlakozik a világ legnagyobb légitársasági szövetségéhez, a Star Alliance-hoz, ami azt jelenti, hogy az Air China utasai hamarosan élvezhetik a Star Alliance globális hálózatának előnyeit.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását