2024. május 2. - Zsigmond

Konferencia a vautas nyugdíjasokról

A nehéz élethelyzetben és szociális körülmények között élő vasutas nyugdíjasokról tartottak konferenciát a Fidesz szegénységügyi munkacsoportja és a Vasutas Nyugdíjas Klubok Országos Szövetsége szervezésében szerdán Budapesten.
2007. november 28. szerda 18:27 - Hírextra
A konferencia előtt tartott sajtótájékoztatón Iván László, a Fidesz országgyűlési képviselője, a párt szegénységügyi munkacsoportjának vezetője rámutatott, hogy a szárnyvonalak megszüntetése csak a felszíne a problémának: ez a társadalom romlásának a jele, amely a nyugdíjasokat még jobban érinti.

A képviselő szerint vissza kell állítani a MÁV egészségügyet. Balogh István, a Nagykanizsai Vasutas Nyugdíjas Klub elnöke elmondta, hogy jelenleg a vasutas nyugdíjasok minimum 34 ezer és maximum 80 ezer forint nyugdíjat kapnak. A vasutasok másik nagy problémája, hogy a MÁV Kórház felszámolás alatt áll.

Minden vasutas nyugdíjasnak részesedése van a MÁV Kórházban, hiszen 1930-tól fizetésük másfél százalékát fizették be az úgynevezett Önkéntes Támogatási Alapba, amelyet aztán a kórház fejlesztésére fordítottak, de az is előfordult, hogy téglajegyet vásároltak a dolgozók, hogy ebből a pénzből újítsák fel az intézményt.

Nagyon nagy szükség van egy olyan egészségügyi intézményre, amely a vasutas dolgozók egészségügyi ellátására szakosodik. Rengeteg olyan terhelés éri a vasutasokat, amely a munkájukkal jár és amelyek éppen az időskorban okoznak problémát - tette hozzá.
Balogh István elmondta: a Vasutas Nyugdíjas Klubok Országos Szövetségének mintegy 130 ezer tagja van országszerte.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását