2024. április 25. - Márk

Denevér a színházban

Ifj. Johann Strauss: A denevér című operettjének bemutató előadására készül a Miskolci Nemzeti Színház; a darabot pénteken láthatja először a nagyközönség - tájékoztatta a teátrum szóvivője az MTI-t.
2007. november 28. szerda 09:29 - Hírextra

Balogh Csilla elmondta, hogy a "keringőkirályként" ismert szerző operettje a Jászai Mari-díjas Halasi Imre rendezésében kerül színpadra. A XIX. század végének miliőjét megidéző előadás főbb szerepeiben Molnár Eriket, Seres Ildikót és Alessandro Codeluppit láthatja a közönség - tette hozzá a szóvivő.

Mint rámutatott, az Osztrák-Magyar Monarchia idején, Bécsben játszódó történet egy örök problémát dolgoz fel, a szerelmi bonyodalmat.

A szóvivő kiemelte: a darab töretlen sikerét bizonyítja, hogy az 1874-es bécsi premiertől 1921-ig összesen 11.962-szer mutatták be a német színházakban. Budapesten a bécsi bemutató után nyolc évvel, a Népszínházban tűzték műsorra.

Azóta a színházak hagyományos szilveszteri darabjává vált az ifj. Johann Strauss által komponált mű, és az újévi koncerteken is rendszeresen felcsendül A denevér-nyitány - emlékeztetett Balogh Csilla.
Az idei szilveszteren - München és Bécs operaházaihoz hasonlóan - a Miskolci Nemzeti Színház is Strauss muzsikájával búcsúztatja majd a 2007-es esztendőt - fűzte hozzá.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását