2024. május 5. - Györgyi

Gyermekrajzokat díjaztak

A Fiatalok az Emberi Jogokért Alapítvány szervezésében lezárult a 7-18 éves korú gyermekek részére kiírt 2008. évi rajzpályázat. Az eredményhirdetésre és a képek kiállításának megnyitójára pénteken került sor az Aranytíz Művelődési Házban.
2008. június 13. péntek 17:07 - Hírextra

A három korcsoport első helyezettjei: a 8 éves Deme Fanni, (Dózsa György úti Általános Iskola, Kazincbarcika), a 12 éves Mező Brigitta, (Kossuth Lajos Általános Művelődési Központ, Berekböszörmény), valamint a 17 éves Garamvölgyi Emese, a szegedi Tömörkény István Gimnázium tanulója.

A 2008. évi rajzpályázat feladata az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata 28. cikkelyének megjelenítése volt, amely szerint minden embernek joga van a szabad és tisztességes világhoz. A pályázatra több mint 200 kép érkezett.

A díjazottak kiválasztásánál nemcsak a gyerekek technikai tudása volt a fő szempont - tudta meg az MTI munkatársa -, ugyanilyen fontos volt a kép üzenete, a probléma és a megoldás érzékeltetése.
A Fiatalok az Emberi Jogokért Alapítvány fő célja ismertté tenni az egyetemes emberi jogokat, amelyek alkalmazásával egy jobb társadalom építhető. A legfogékonyabbak az emberi jogokra és a tisztességes viselkedésre éppen a gyerekek, akik a jövő generációt képviselik - állt a pályázat kiírásában.

A budapesti Aranytíz Művelődési Házban egy hónapon keresztül láthatók a nyertes képek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását