2024. május 4. - Mónika, Flórián

Török Ferenc filmje Madridban

Utolsó állomására érkezett az európai filmek népszerűsítésére indított Picture Europe! vetítéssorozat: Madridban a 13 európai film között Török Ferenc Overnight című alkotását is láthatja vasárnap a közönség. A spanyolországi bemutatóval egy időben a film
2008. április 11. péntek 15:11 - Hírextra
A Magyar Filmunió pénteki közlése szerint az európai filmek forgalmazásának elősegítésére létrehozott European Film Promotion (EFP) az európai filmtermés kiemelkedő alkotásaiból 13 játékfilmet mutat be München és Koppenhága után a napokban Madridban.

A három nagyvárosban megrendezett vetítéssorozat mottója "Lássuk, mi megy a szomszédban!", filmjeit mindhárom városban a rendezvényt vendégül látó filmszínházak programigazgatói választották ki - írta Papp Csaba Zoltán, a filmunió munkatársa, az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Török Ferenc Overnight című filmjét a sikeres müncheni és koppenhágai bemutatót követően vasárnap a madridi közönség is láthatja. A spanyol főváros közkedvelt mozijában, a Princesa filmszínházban a rendező részvételével vetítik az Overnightot, a bemutatót közönségtalálkozó követi.
A madridi bemutatóval párhuzamosan az Overnight a 8. milánói filmfesztiválon versenyez, és a hónap végén megrendezendő Newport Beach-i seregszemlére is meghívást nyert.

Az Overnight a Katapult Film, a Filmpartners és a Schmidtz Katze koprodukciójában készült, Török Ferenc nemzedéki trilógiájának (Moszkva tér, Szezon) befejező darabja. A 92 perces dráma a tőzsde világában játszódik, a főbb szerepekben Bodó Viktor, Nagy Ervin, Pető Kata, Eszenyi Enikő és Máté Gábor látható.

A 28 országot tömörítő European Film Promotion szervezésében megvalósuló programokon - a berlini Shooting Stars és a cannes-i Producers on the Move rendezvényeken - hazánk a Magyar Filmunió EFP tagsága révén vesz részt. A Picture Europe! vetítéssorozat részeként Madridban is több, a filmek forgalmazását elősegítő szakmai programot tartanak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását