2024. május 5. - Györgyi

Baleseteket okoz a hasadék

Sorra okozza a baleseteket a londoni Tate Modern Galéria új kiállítási attrakciója, a padlón végigfutó 167 méter hosszú, helyenként 90 centiméter mély hasadék. A padlózatot megbontó installáció miatt már 15 látogató sérült meg - jelentette a The Times.
2007. november 28. szerda 15:25 - Hírextra
A brit napilap szerint négy balesetről az Egészségügyi és Biztonsági Hatóságot (HSE) is értesíteni kellett.

A galéria közleménye szerint viszont csak 10 könnyebb baleset történt, pedig már 870 ezren látták a művet. "Az utóbbi időben foganatosított intézkedések a látogatók haladására jelentősen csökkentették a balesetek száma" - reagált a galéria a The Times írására.

A lap egy belső e-mailről is írt, amelyben a Tate Modern biztonsági főnöke figyelmeztette munkatársait, hogy "lábsérülések adódhatnak", ha egy látogató a hasadékba esik. A szakember hozzátette, felmerült, hogy elkerítik az installációt, de elvetetették a megoldást, mert művészeti szempontból nem bizonyult megfelelőnek.

Doris Salcedo Shibboleth című alkotását október elején mutatták be. A kiállítási csarnok kőpadlójában cikkakban futó, egyre szélesedő hasadékot fél éven keresztül vájták. A munka 300 ezer fontba (nagyjából 180 millió forint) került. A kolumbiai származású művész a rasszizmusra és a társadalom megosztottságára akarja felhívni a figyelmet a művel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását