2024. április 29. - Péter

Teltházas est A Pál utcai fiúkról

Teltházas rendezvényen - amelyen részt vett szinte valamennyi korosztály a kisiskolásoktól az idősekig - könyvvel, kiállítással, filmmel emlékeztek meg Molnár Ferenc (1878-1952) A Pál utcai fiúk című regénye születésének 100. évfordulójáról hétfőn este a
2007. november 27. kedd 18:32 - Hírextra

Gordon István, a varsói intézet igazgatója elmondta az MTI-nek, hogy amíg vonult be a terembe a közönség, a 90-es évek slágereiből hallhatott összeállítást A Pál utcai fiúk nevű, egykor igen népszerű lengyel popegyüttes előadásában.

Molnár Ferencről, a regényről Tadeusz Olszansky, a könyv lengyel fordítója, a Polityka című hetilap jegyzetírója, a budapesti Lengyel Intézet egykori igazgatója beszélt.

Részleteket vetítettek Fábri Zoltán 1967-es filmjéből, és kamarakiállítást rendeztek A Pál utcai fiúk című regény lengyel kiadója, a Nasza Ksiegarnia kiadványaiból.

A kiadó már sokadik alkalommal, most a jubileumra adta ki ismét a Molnár művet, amely - mint Gordon István megjegyezte - kötelező olvasmány már évtizedek óta a lengyel általános iskolákban.
A varsói Nemzeti Színházban nyár óta játsszák a regény színpadi adaptációját, és a gyerekek nagy örömére az intézeti esten megjelent a darab rendezője és Gerébet alakító színész is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását