2024. április 26. - Ervin

Dómtéri Advent Fesztivál

Gólyalábas, zenés nyitómenettel és máglyacipeléssel kezdődik pénteken Szegeden az idei Dóm téri karácsony – mondták el kedden a szervezők a téren levő bálaszínházban tartott sajtótájékoztatójukon.
2007. november 27. kedd 13:46 - Hírextra

A Széchenyi térről indul, s a Kárász utcán át tart a Dóm térre a tüzes nyitó menet, mellyel hivatalosan is elkezdődnek az adventi programok - közölte Szélpál Gábor, a Szegedi Városkép Kft. ügyvezető igazgatója közölte.

Mocselini Rudolf, a Dóm téri karácsonyt szervező társaság vezetője ígéretet tett arra, hogy a térre kilátogatók idén sem unatkoznak majd. A kézműves vásár mellett lesz zenés bábtáncoltató betlehemes és karácsonyi koncert, bemutatkoznak a Nemzetközi Betlehemes Találkozó résztvevői, illetve a vállalkozó kedvűek beállhatnak a karácsonyi kántáló, hagyományőrző játékba és táncba.
A kézművesek kínálják portékáikat a hétvégétől a Dóm téren és a Dugonics téren, mellettük gőzölög majd a forralt bor és a forró kürtöskalács. A város szervezésében pedig a Széchenyi téren nyílik a vásár, ahol 70 kereskedő 650 négyzetméteren árul majd.

Az ünnepélyes gyertyagyújtás vasárnap este öt órakor lesz - mondta el Szélpál Gábor. Hozzátette: az ország legnagyobb adventi koszorúján az első lángot Botka László polgármester és Kiss Rigó László megyés püspök lobbantja fel.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását