2024. április 29. - Péter

Live Earth CD és DVD

Egy CD-n és dupla DVD-n jelenik meg várhatóan a héten a világ hét nagyvárosában nyáron rendezett Live Earth-koncertek legjava.
2007. november 27. kedd 11:11 - Hírextra

A július 5-i 24 órás Live Earth két főszervezője, Al Gore korábbi amerikai alelnök és Kenny Wall Emmy-díjas koncert-producer volt, s egész napon át tartottak a koncertek. Rock- és pop világsztárok sokasága - mintegy 150 zenész - vállalkozott arra, hogy a zene nyelvén hívják fel a figyelmet a globális felmelegedés veszélyeire és a környezetet károsító egyéb gondokra.

A koncerteket New Yorkban, Londonban, Johannesburgban, Sanghajban, Tokióban, Sydneyben és Hamburgban adták. A legtöbb világsztár New Yorkban és Londonban lépett fel.

A kiadvány CD-jén tizenöt dal hallható többek között Madonna, a Foo Fighters, a Police, John Mayer, Roger Waters, a Linkin park és James Blunt előadásában.

Az első DVD-re 21 dal fért - többek között a Genesis, a Snow Patrol, KT Tunstall, a Black Eyed Peas, a Duran Duran, a Metallica, Kelly Clarkson repertoárjából.

A második DVD 15 dalának előadói között szerepel Keith Urban és Alicia Keys duettje, Enrique Iglesias, Bon Jovi, Lenny Kravitz, a Smashing Pumpkins, Rihanna, valamint Madonna és a napokban Budapesten járt Gogol Bordello közös produkciója.

A zene mellett a DVD-ken látható-hallható hat rövidfilm - ezek a koncertek által a középpontba állított környezetvédelmi témákkal foglalkoznak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását