2024. április 28. - Valéria

Az atlétikai szövetség vezetése nem lesz ott Pekingben

Másodjára sem reagált a Magyar Atlétikai Szövetség a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) felszólítására, így a bizottság élt a korábban beígért szankcióval és nem akkreditálja a szövetség vezetőit a jövő évi pekingi olimpiára - olvasható a MOB honlapján.
2007. november 27. kedd 14:23 - Hírextra

Az atlétikai szövetségnek Annus Adrián és Fazekas Róbert perköltség-tartozása ügyében kellett volna határozatot hoznia, ezt azonban másodszori felszólításra sem tette meg.

Az athéni Olimpián doppingvétségen ért atléták még több millió forinttal tartoznak a Nemzetközi Sportbíróságnak, miután elvesztették a dopping-ügyben indított pert. A nemzetközi testület egyre türelmetlenebb a tartozás miatt. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság jogi igazgatója ezért levélben kért tájékoztatást a MOB-tól, hogy milyen intézkedéseket hozott a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) ellen.

A MOB október 19-én és november közepén is felszólította a szövetséget, hogy hajtsa be az összesen 3,6 millió forintot az atlétáktól, a MASZ azonban nem reagált a követelésekre, ezért a bizottság nem fogja kiutaztatni a szövetség vezetőit a nyári játékokra.

Rábold Gusztáv, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a szövetség már a második felszólításkor eljárást indított a két sportoló ellen és kérte a fegyelmi bizottságtól a felfüggesztésüket, amíg ki nem fizetik a teljes összeget. A tárgyalás időpontja azonban még nincs kitűzve, ezért is lépett már most a MOB. Rábold Gusztáv elmondta: Annus és Fazekas is törlesztett az elmúlt napokban, így már csak összesen 2,5 millió forinttal tartoznak. A szövetség elnöke szerint a MOB várhatóan csak akkor vonja vissza az akkreditáció megvonását, ha a tartozást teljes egészében kiegyenlítik.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását